31 dagar till hemkomst!

hejsan pa er allihopa! Viggovirre som skriver :)
efter att vi trott att vi var pa battringsvagen sa vill inte halsen ge sig utan fortsatter att kinka. Sa nickolina hostar och mina mandlar ar svullna. Myspys enligt oss! haha :)
Under tiden har i Siem Reap som for ovrigt ar en valdigt mysig stad sa har vi besokt det ofantligt stora tempelomradet Angkor Wat. Vi var pa ett antal tempel och det var inte i narheten hur manga tempel det ar som finns i omradet. Man kan kopa 1 dagsbiljett, 3 dagarsbiljett eller 7 dagarsbiljett. Det ar helt sinnessjukt stort. Nar ni ser bilderna sa kommer ni forsta vad jag menar.
Vi var b.la pa ett tempel som heter Ta Prohm dar en av Indiana Jones filmerna ar inspelade! Ni kommer sakert kanna igen er. Det var aven en valdigt mysig plats, det kandes liksom overskadligt vilket det andra hade varit lite svart att gora eftersom det ar sa stort.
Aven i sjalva huvudtemplet Angkor Wat sa har filmen Tomb Raider spelats in dar Angelina Jolie ar huvudrollen :)
Detta ar faktiskt latt ett av det haftigaste och vackraste vi upplevt pa hela resan! Nickolina var som fortrollad, haha :D

Det hande en incident igar nar vi skulle ga ut fran hotellet. Man kan ju forvanta sig att man faktiskt ska vara saker i sitt hotellrum och att ingen annans nyckel funkar till andras rum. Men ack sa fel vi hade..
Nar vi oppnar dorren sa star det tva killar och fragar i fall de skulle kunna testa en av deras nycklar i varan dorr och se om de kunde oppna, eftersom de hade funkat i en annan dorr.
Det funkade i var dorr.. Samt att varan nyckel funkade i hans dorr.
Det sjuka med allt detta var att han hade redan bytt nyckel en gang sa det var alltsa hans andra nyckel. Jag och Nickolina blev helt tagna pa sangen och vi gick ner for att se vad de tankte gora at det i receptionen. De var helt cool lugna och det kandes som om det inte var forsta gangen det hande.
En av de killarna som hade testat nycklen i var dorr var dansk. Man kan saga att han pratade med oss , kandes som om han gav oss en laxa att man alltid ska ha med alla sina vardesaker med sig nar man gar ut. Vi ar inte helt dumma i huvudet, haha!
De fick sig en liten laxa av allt varat prat och till slut sa sa det att de skulle byta las. De sa att de skulle ta en timme men vi hade inte alltfor hoga forvantningar. Dagen innan sa hade vi inget vatten och forsta gangen jag gick ner sa sa det att det skulle ta en kvart. En kvart gick, en timme gick, tva timmar gick, tre timmar gick och fyra timmar gick. DA hade vi vatten. Men de holl va de sa angaende laset sa nar vi kom tillbaka en timme senare sa fick vi nyckeln och den gick inte att oppna till nagon annans dorr :):)
Kvallen fortsatte sin gang och det blev en riktigt lyckad kvall ute!

Vi aker till Vietnam pa tisdag vilket ska bli valdigt roligt. Dock var det lite problem for oss hur vi skulle gora. Vi hade tankt att vi skulle aka buss upp till huvudstaden Hanoi i norr, dock ar det valdigt langt. Men eftersom vi faktiskt kommit fram till att vi ar/var for lange har i Kambodja sa tyckte vi att det lat som en bra ide. Dock gick den inte genomfora i praktiken. Inga av alla bolag har i Siem Reap kor till nagon annan stad an Ho Chi Minh City (HCMC) vilket ligger i soder. Sa det blir for oss att forst aka till HCMC gora allt vad vi vill i staden for att sedan ta buss upp till Hoi An och sen aka nerat och besoka alla stader som vi vill. Lite krangligt men som med allt annat sa lever vi med det ;)

Lite komiska grejer ar att vi bor pa det billigaste hotellet pa hela resan, 7 dollar natten =46,9 kr, visst ar det fantastiskt! Och anda har vi tv haha :)
Samt att igar blev vi faktiskt onyktra pa 16 kr! Det ar da inte illa det ma jag saga. Det ar nastan sa att jag och Nickolina tycker om ol nu for tiden ;)

Nu ar det bade ett langt inlagg och massa bilder, sa nu kan ni da icke klaga! :) Men samtidigt ar det riktigt billigt att sitta vid internet har i Kambodja 2,4 kr for en hel timme :D da vi annars betalat runt 12 kr for en timme i Thailand.
Sa njut nu av dessa underbara bilder och tanka sig, imorgon har vi varit ute i den stora vida varlden i hela tva manader! :D




Thumps up for tuk tuk!









Kolla pengarna, deras valuta ar helt sinnes! 4000 riel ar en dollar vilket ar ca 6,7 kr!



Rosa toa pappar! :DD



I Siem reap!



Inte alls skitig bakgard, nej nej! hah








Pavag till Angkor wat! :D









Angkor wat! :D









Sa vackert! :D







Ni ser ju hur maktigt det ar!



De har stod och posade hela dagarna med turisteran och tog betalt for ett kort xD fattar inte hur de orkar haha








Kinesiska turister sa klart!







Annu fler! haha







Glada tjejor! Fick vi antligen rida elefant som ett par riktiga turister xD



Templet Bayon!













Annu fler kinesiska turister!



























tittut!





De har templet var det coolast, Ta prohm heter det och foll oss verkligen i smaken! :D




















































Lite opepp tjej, trodde att ett kopcenter som vi besokte skulle vara nagot och ha! men icke, har aldrig varit med om nagot liknande! knappt inget som var oppet och det var allmant tattigt!









Partyyyyyyyy!
















Fresh springrolls! Viggan gillade de iaf! haha


PUSSAR ASIENOSTARNA! <3


Kommentarer
Postat av: Anna Karin

Det hemst vad ni hinner med mycket.Snacka om att vara turister. Häfigt och rida elefant. Alla dessa kryddor underbart. :)

2011-11-20 @ 17:35:06
Postat av: Pappa Börje....

Hej!Vilka fina bilder ni tagit det ser häftigt ut,inte roligt det där med nycklarna, ni får binda ett snöre på insidan av dörren,många kramar,sköt om er.............

2011-11-21 @ 06:45:49
Postat av: nickolina

Ja de var jatte haftigt! :D neh men de var skont att det ordnade sig, men snacka om att vi blev paffa! haha ja men eller hur sa som du gjorde med motorcykeln XD kramar . alskar dig pappa <3

2011-11-21 @ 08:46:15
Postat av: Mamma //susse

Härligt med fjärillen och vilka bilder..Ni verkar ha det mycket gott ,tur att ni är försiktiga..Dina paket har kommit i dag..:). Snart är ni hemma:)...kram till er 2 ostisar.. Alla hälsar till er <3

2011-11-21 @ 22:01:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0